Wallingford Remembrance of March 15th

Top: Wallingford Scout troop, Dr. Balázs Somogyi, MC; 2nd row: Szilvia Papp and Rev. Attila Tóbiás; Irén Fehér; Zsuzsanna Deer;third row: Prof. Christopher Ball; Szófia Imre; Rev. Tibor Király; bottom: the audience,

Wallingford Remembrance of March 15th

Based on a Facebook post by Hungarian Bistro.

Idén a wallingfordi magyar közösségi házban emlékeztünk az 1848-as szabadságharc hőseire és eseményeire.  A színvonalas műsor a Beodray Ferenc cserkészcsapat bevonulásával kezdődött, majd a Himnusz eléneklése után Nt. Tóbiás Attila imádságával folytattuk megemlékezésünk.

Mikolai Éva tolmácsolásában meghallgathattuk a miniszterelnöki üzenetet, majd Deer Zsuzsanna foglalta össze a szabadságharc és korszaka kulturális jelentőségét.  A Nemzeti Dal lejátszása után Papp Szilvia fedte fel előttünk, hogy éneklésben is tehetséges. (Most indított egy magyar nyelvkurzust Wallingfordban.)  Ezt követte Prof. Cristopher Ball beszéde mely azért is nagyon tanulságos volt mivel megtudhattuk, hogyan gondolkodik a forradalmunkról egy amerikai professzor.

Imre Szófia fuvola szemelvénye után egy magas színvonalú zongoraversenyt élvezhettünk Krasznai-Király Ilona Tünde előadásában. Ezután Fehér Irén adta elő Petőfi Sándor “Magyar vagyok” című költeményét, melyet egy újabb ének követett Papp Szilviától, ezúttal is Nt. Tóbiás Attila gitár kiséretével.

A műsort a Szózat meghallgatása és az amerikai himnusz eléneklése után Nt. Király Tibor imádsága és áldása zárta.

Az ünnepi műsor végeztével egy állófogadáson beszélhettük meg a látottakat és hallottakat, ami nagyon jó hangulatban folyt a lélekemelő műsor után.  Reméljük a jövőben is sok hasonlóan szép eseményt szervezhetünk gyülekezetünk, a Pannónia Klub és a wallingfordi magyar közösség együttműködésében. 


"Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn."
(Széchenyi István)